Страниц в теме: < [1 2] | Pašnodarbinātais un nodokļi Автор темы: Inga Baltavia
| Deklarācijas | Mar 20, 2009 |
Ja esmu reģistrējies kā pašnodarbinātais tikai martā, tad man arī ir jāiesniedz ienākumu deklarācija līdz 1. aprīlim? | | | Tikai nākošgad.... | Mar 22, 2009 |
dzonijs wrote:
Ja esmu reģistrējies kā pašnodarbinātais tikai martā, tad man arī ir jāiesniedz ienākumu deklarācija līdz 1. aprīlim?
Nē, ienākumu deklarācijas jāiesniedz par iepriekšējo kalendāro gadu. Tas nozīmē, ka Jums deklarācija būs jāiesniedz tikai nākošgad. Taču, ja esat sociālā nodokļa maksātājs, Jums līdz no 1. līdz 15. aprīlim jāiesniedz paziņojums par sociālo nodokli.
[Rediģēts plkst. 2009-03-22 13:20 GMT] | | | vēl viens jautājums | Mar 23, 2009 |
Paldies!
Es lasīju, ka, ja par pakalpojumiem maksā cashā, tad jāiegādājas speciālas kvītis, kas jāpiereģistrē VID.
Man rodas vēl viens jautājums. Ja par tulkošanas pakalpojumiem samaksa tiek veikta ar pārskaitījumu, kā īsti ir ar rēķiniem? Šodien zvanīju uz VID un tur man pateica, ka tos varot pats uztaisīt pēc faktūrrēķina parauga (kādus piemēram grāmatnīcās var nopirkt). Neesmu īsti pārliecināts par to, kā jāveic numerācija. jo rēķins nr. 00... See more Paldies!
Es lasīju, ka, ja par pakalpojumiem maksā cashā, tad jāiegādājas speciālas kvītis, kas jāpiereģistrē VID.
Man rodas vēl viens jautājums. Ja par tulkošanas pakalpojumiem samaksa tiek veikta ar pārskaitījumu, kā īsti ir ar rēķiniem? Šodien zvanīju uz VID un tur man pateica, ka tos varot pats uztaisīt pēc faktūrrēķina parauga (kādus piemēram grāmatnīcās var nopirkt). Neesmu īsti pārliecināts par to, kā jāveic numerācija. jo rēķins nr. 000001, 000002, 000003 utt. man kaut kā šķiet pārāk primitīvi?
[Edited at 2009-03-23 20:32 GMT] ▲ Collapse | | | Par rēķiniem un kvītīm | Mar 25, 2009 |
Ja Jūs vēlaties veikt norēķinus skaidrā naudā, tad jums pašam jānopērk kvīšu grāmatiņa un tā ir jāreģistrē VIDā. Pēc tam VIDā jāsniedz atskaites par izlietotajām kvītīm.
Par rēķiniem - pats izveidojiet rēķina veidlapu, kurā iekļauti visi nepieciešamie parametri:
rēķina datums un numurs, Jūsu rekvizīti, pasūtītāja rekvizīti, pasūtījuma nosaukums vai numurs (to parasti nosaka pasūtītājs), apjoms, cena un kopējā summa.
R�... See more Ja Jūs vēlaties veikt norēķinus skaidrā naudā, tad jums pašam jānopērk kvīšu grāmatiņa un tā ir jāreģistrē VIDā. Pēc tam VIDā jāsniedz atskaites par izlietotajām kvītīm.
Par rēķiniem - pats izveidojiet rēķina veidlapu, kurā iekļauti visi nepieciešamie parametri:
rēķina datums un numurs, Jūsu rekvizīti, pasūtītāja rekvizīti, pasūtījuma nosaukums vai numurs (to parasti nosaka pasūtītājs), apjoms, cena un kopējā summa.
Rēķina numerācijas veidu izvēlaties pats, kāds Jums šķiet ērtāks. Piemēram, es rēķina numuru veidoju tā 01/09, 02/09 utt. (01 ir rēķina kārtas numurs, 09 - norāda gadu). Nav ko fantazēt nez kādus sarežģītus un slepenus kodus. ▲ Collapse | |
|
|
| Inga Baltavia Латвия Local time: 00:26 английский => латышский + ... Автор темы Valsts Sociālās Apdrošināšanas Obligātās Iemaksas 2009 | Mar 29, 2009 |
Sveiki!
1.aprīlis tiešām tuvojas!
Vēlos ar Jums padalīties ar info, ko uzzināju VIDā saistībā ar izmaiņām VSAOI maksājumiem 2009.gadā:
1. VSAOI ir jāmaksā tikai tad, ja mēneša ienākumi ir 180 Ls (2008.g. tie bija 150 Ls)
2. Paziņojums par VSAOI ir jāsniedz tikai tajā ceturksnī, kad ir pārsniegti šie 180 Ls.
Ja ir 0, tad paziņojums nav jāsniedz. Tas ievērojami samazina birokrātiju!
Vai nav jauki?... See more Sveiki!
1.aprīlis tiešām tuvojas!
Vēlos ar Jums padalīties ar info, ko uzzināju VIDā saistībā ar izmaiņām VSAOI maksājumiem 2009.gadā:
1. VSAOI ir jāmaksā tikai tad, ja mēneša ienākumi ir 180 Ls (2008.g. tie bija 150 Ls)
2. Paziņojums par VSAOI ir jāsniedz tikai tajā ceturksnī, kad ir pārsniegti šie 180 Ls.
Ja ir 0, tad paziņojums nav jāsniedz. Tas ievērojami samazina birokrātiju!
Vai nav jauki?
P.S. Tas EDS tiešām ir laba lieta, nav jānīkst rindās un visu info par sevi var redzēt no kompja mājas! ▲ Collapse | | | EDS ir laba lieta | May 1, 2009 |
jā, bet, cik es noprotu, lai varētu pieslēgt EDS, ir nepieciešams privātpersonas elektroniskais paraksts. | | |
dzonijs wrote:
jā, bet, cik es noprotu, lai varētu pieslēgt EDS, ir nepieciešams privātpersonas elektroniskais paraksts.
Nē, nav nepieciešams speciāls e-paraksts, jo to Jums piešķirs kopā ar lietotājvārdu un paroli. Šis e-paraksts būs derīgs TIKAI deklarāciju utt. parakstīšanai EDS sistēmā. | |
|
|
man nav īsti skaidrības par ienākumu nodokli pašnodarbinātajam, jo tas ir jāmaksā reizi gadā.
cik pašlaik saprotu, tad IIN jāmaksā šādi:
15% x (peļņa - neapliekamais minimums x 12 - (atvieglojumi par bērniem) x 12) | | | Страниц в теме: < [1 2] | На этом форуме нет отдельного модератора. Если вы хотите доложить о нарушении правил сайта или нуждаетесь в помощи, просим связаться с персоналом сайта » Pašnodarbinātais un nodokļi Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
| Anycount & Translation Office 3000 | Translation Office 3000
Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |